26 септември 2008, 11:26
България
София, България
Найлоновите пликчета, в които се пакетират млечни продукти като кашкавал, сирене, извара и месо, се оказват много опасни за здравето, сигнализира чрез "Нощен труд" д-р Георги Гайдурков, известен лекар диетолог от София.
Той цитира последни научни изследвания, които доказват , че найлонът от поливинхлорид влиза в реакция с увитите с него храни. "Найлоновите пликчета у нас, защото е по-евтино, са от поливинилхлорид , който е липидно разтворим. Това значи, че когато е в досег с мазни храни като кашкавали, сирена и меса , част от този найлон се разтваря в тях, макар това да остава невидимо за окото", обяснява д-р Гайдуров. От погълнатия поливинхлорид се активират генни мутации, които могат да прераснат в тумори. /БЛИЦ
ДиетологъГайдурков: Храните в найлон сеят тумори
Публикувано от turkofil в петък, септември 26, 2008
Етикети: turk news bg
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар